top of page
Caută

15 Minutes Homemade Peanut Butter Recipe

Actualizată în: 6 oct. 2023

Afla cum sa faci acest delicios unt de arahide chiar la tine acasă. Dureaza doar 15 minute, este super fin si cremos si ai nevoie de doar unul sau doua ingrediente de baza.


Te-ai gandit vreodata sa-ti faci propriul unt de arahide acasa? Ar trebui neaparat, pentru ca este mult mai usor decat credeti, este sanatos, are un gust mai bun si mult mai ieftin.


Personal, preferam untul de arahide facut acasa, pentru ca de cele mai multe ori cel cumparat din magazin contine si alte ingrediente adaugate precum zahar, uleiuri vegetale si chiar grasimi trans care sunt legate de numeroase probleme de sanatate, precum bolile de inima, obezitate.


Untul de arahide de casa este foarte versatil si il puteti personaliza dupa gust. Si, in functie de ce pui in el, acest unt de arahide cremos, NU contine gluten, este fara zahar si se poate potrivi perfect intr-o dieta saraca in carbohidrati.


Asa ca tot ce ai nevoie pentru aceasta reteta de unt de arahide este doar 1 ingredient - ARAHIDELE si apoi poti adauga orice aroma doresti. Iti vom arata cum sa faci untul de arahide in propria ta casa, fara alte adaosuri. Noi am adaugat si un praf de sare, pentru ca alunele noastre nu sunt deloc sarate, putina miere si vanilie pentru mai multa dulceata, dar cu siguranta poti sari peste acestea doua, mai ales daca arahidele tale sunt deja sarate.


Asa ca ia-ti blenderul si sa trecem la treaba 😀.


Iata ce aveti nevoie pentru untul de arahide de casa📃. Super rapid si usor😊.


Ingrediente: 👀✔


  • 3 cani de arahide

  • Un praf de sare (optional, daca arahidele tale nu sunt sarate)

  • Indulcitor (optional): miere, sirop de artar, zahar de cocos

  • Condimente (optional): vanilie, scortisoara, cuisoare, nucsoara – poti deveni cat de creativ vrei.


Sfat: un lucru foarte important este ca ai nevoie intr-adevar de un robot de bucatarie (blender) bun.



Cum se face: 👩‍🍳

  1. Adaugati arahidele si suplimentele intr-un robot de bucatarie (blender) si amestecati pana devine foarte cremos. La inceput poate parea ca nu se vor amesteca niciodata. Dar crede-ma, o vor face. Asa ca nu fi tentat sa adaugi ulei vegetal, pentru ca pe masura ce alunele sunt sparte acestea isi elibereaza uleiurile si cu cat amesteci mai mult, cu atat untul de arahide va fi mai cremos.

  2. Mixati, mixati, mixati si nu uitati sa luati o pauza de la blender, deoarece motorul acestuia se poate supraincalzi. Nu uitati sa razuiti si partile laterale ale vasului.

  3. Lasa-ti blenderul sa functioneze dupa cum este necesar.

  4. La final se va transforma intr-un amestec fin si cremos.








Sfat: puteti praji alunele pentru si mai multa aroma. De asemenea, procesul de coacere al alunelor, ajuta si la amestecarea mai rapida a acestora.


Sfat: îl puteti pastra intr-un recipient ermetic la frigider pana la o luna.







Yammy! Atat de cremos si fin! 🤤




Modul nostru preferat de a consuma acest delicios unt de arahide facut acasa este dis de dimineata alaturi de o felie de paine prajita, sau in combinatie cu granola si fulgii de ovaz. Puteti folosi untul de arahide si in smoothie-ul preferat pentru un plus de proteina, in compozitia diverselor prajiturele sau poate reprezenta chiar o gustare perefecta si sanatoasa alaturi de cateva felii de mere. Untul de arahide este atat de versatil incat il puteti folosi in multe feluri.



Suntem curiosi care este modul tau preferat de a-l folosi? 🧐 Eticheteaza-ne daca il incerci si spune-ne ce parerea ai!


Esti pregatit pentru mai mult? Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu toate noutatile.



Pentru tine,

Familia ROOTGOODIES!

90 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page